À 8 km de Quimper, au coeur de 4 hectares de verger, découvrez une cidrerie traditionnelle en agriculture biologique.

► Paul Coïc, a passionate producer, offers you a visit of the orchard and the production workshop followed by a tasting of ciders, apple juice, pommeau and lambig de Bretagne, which are regularly awarded in various competitions.
♦ 5 cidres différents : Extra-Brut (médaille d’or concours régional 2023), Brut, Fermier, Demi-Sec (médialle d’argent concours régional 2023) et Doux (médaille d’or concours régional 2023)
Ciders are differentiated by their alcohol content. The degree of alcohol is determined by the sugar content.
♦ 2 fruit juices: Apple juice and Sparkling Apple juice
Apple juice is made from unfermented apples. Pasteurisation allows the apple juice to be preserved without any additives.
Sparkling apple juice is a carbonated apple juice (addition of CO2).
♦ Le Pommeau de Bretagne est un mélange subtil de jus de pomme et d’eau de vie. Au contact du fût de chêne où il vieillit 24 mois il acquiert sa couleur acajou. (médaille d’argent au concours agricole Paris 2023)
♦ Le Lambig de Bretagne, eau de vie de cidre traditionnelle issue de la distillation du cidre, vieillit en fut de chêne de 3 à 6 ans. (médaille d’argent concours régional 2023)
♦ La Gwenn: Blanche de Pomme, cider brandy made from the distillation of cider.
♦ Cider Vinegar 

Find out more about our products and awards by following the link below: http://www.cidrerie-coic.com/